Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /latinica

Raspisan konkurs za upis studenata

Izvor: Filter

Danas je raspisan konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2024/2025. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim organizacionim jedinicima Univerziteta u Istočnom Sarajevu počinje 24. juna, a završava 28. juna (prijem dokumenata se vrši svaki radni dan).

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu prijava kandidata na prvi ciklus studija na sve fakultete/akademije, osim na Medicinski fakultet Foča, se može izvršiti i elektronskim putem (https://estudent.ues.rs.ba/), u periodu od 24. do 29. juna. Kandidati koji prijavu realizuju elektronskim putem dužni su konkursnu dokumentaciju dostaviti prilikom polaganja prijemnog ispita.

Polaganje prijemnog ispita obaviće se 01. jula sa početkom u 9.00 časova. Na Medicinskom fakultetu, Muzičkoj akademiji i Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu prijemni ispit će biti održan 01. i 02. jula. Studijski program Medicina 01. jula u 9.00 časova, a studijski programi Stomatologija, Specijalna edukacija i rehabilitacija i Zdravstvena njega  02. jula u 9.00 časova.

Drugi upisni rok organizovaće članice Univerziteta u Istočnom Sarajevu koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata.

Fakulteti/akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji u drugom upisnom roku ne upišu planirani broj studenata mogu organizovati i treći upisni rok po rasporedu koji sami utvrde, a na način da se upis studenata završi do 30. 09. 2024. godine.

Detaljnije informacije o uslovima upisa na sva tri ciklusa studija u akademskoj 2024/2025. godini možete pogledati u KONKURSU.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com