Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /латиница

Расписан конкурс за упис студената

Извор: Филтер

Данас је расписан конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2024/2025. години на Универзитету у Источном Сарајеву.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим организационим јединицима Универзитета у Источном Сарајеву почиње 24. јуна, а завршава 28. јуна (пријем докумената се врши сваки радни дан).

На Универзитету у Источном Сарајеву пријава кандидата на први циклус студија на све факултете/академије, осим на Медицински факултет Фоча, се може извршити и електронским путем (https://estudent.ues.rs.ba/), у периоду од 24. до 29. јуна. Кандидати који пријаву реализују електронским путем дужни су конкурсну документацију доставити приликом полагања пријемног испита.

Полагање пријемног испита обавиће се 01. јула са почетком у 9.00 часова. На Медицинском факултету, Музичкој академији и Академији ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву пријемни испит ће бити одржан 01. и 02. јула. Студијски програм Медицина 01. јула у 9.00 часова, а студијски програми Стоматологија, Специјална едукација и рехабилитација и Здравствена њега  02. јула у 9.00 часова.

Други уписни рок организоваће чланице Универзитета у Источном Сарајеву које у првом року не упишу планирани број студената.

Факултети/академије Универзитета у Источном Сарајеву који у другом уписном року не упишу планирани број студената могу организовати и трећи уписни рок по распореду који сами утврде, а на начин да се упис студената заврши до 30. 09. 2024. године.

Детаљније информације о условима уписа на сва три циклуса студија у академској 2024/2025. години можете погледати у КОНКУРСУ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com