Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /latinica

PU Istočno Sarajevo: Za pola godine 270 slučajeva zloupotrebe narkotika

Izvor: Srna

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u prvih šest mjeseci ove godine evidentirali su 270 slučajeva u vezi sa zloupotrebom narkotika, od kojih su četiri krivična djela, rekla je portparol ove uprave Vesna Stokanović.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i nezakonite prodaje droge, Stokanovićeva je novinarima u Istočnom Sarajevu rekla da su Okružnom javnom tužilaštvu izvještaji podneseni protiv sedam lica.

“Riječ je o tri krivična djela omogućavanja uživanja opojne droge i jedno neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet. Od ostalih 266 prekršaja, 258 su rezultirali izdavanjem prekršajnih naloga, a ostali su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka”, pojasnila je Stokanovićeva.

Prema njenim riječima, prekršaji su registrovani o oblastima Zakona o javnom redu i miru gdje su evidentirani slučajevi uživanja opojne droge na javnom mjestu, Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga, gdje je registrovano najviše prekršaja, kao i u oblasti bezbjednosti saobraćaja gdje su evidentirana lica koja su vozila pod dejstvom opijata, kao i ona koja su odbila da se testiraju na drogu.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonite prodaje droge, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pokrenulo je akciju “Ne okreći glavu, pomozi”, te izradilo promotivne postere koji su istaknuti na školama, domovima zdravlja, policijskim stanicama.

Tim povodom pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su danas na platou ispred Tržnog centra “Bingo” dijelili edukativne letke kao podsjetnik građanima i mladima kako da reaguju u situaciji kada se nađu u dodiru sa drogama.

Stokanovićeva je apelovala na građane da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o drogama, to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122, uz napomenu da prijava može biti i anonimna.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com