Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Na zgradi Gradske uprave postavljena fotonaponska elektrana

Izvor: Filter

Završeno je postavljanje fotonaponske elektrane na zgradi Gradske uprave Istočno Sarajevo. Zvanično puštanje u rad biće obavljeno u utorak, 2. jula u 11.30  časova.

Na ovom događaju predviđeno je obraćanje gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, šefa kooperacije u Delegaciji EU u BiH Stefana Elera i direktorice CPCD-a Aide Daguda.

Zgrada Gradske uprave Istočno Sarajevo jedan je od objekata na kojem je, u okviru projekta „EU za lokalne zajednice“, koji finansira Evropska unija, a sprovode Centar za promociju civilog društva (CPCD) i njemačka organizacija Help – Misija u BiH (HELP Hilfe zur Selbsthilfe e.V), instalisana fotonaponska elektrana koja bi u narednom periodu trebalo da doprinese znatnim uštedama električne energije u objektu.

Ovo je veoma značajan projekat za grad Istočno Sarajevo, koji će doprinijeti većem korišćenju obnovljivih izvora energije, poboljšanju energetske efikasnosti objekata, uvođenju pametnih rješenja, koršitenju čiste energije, a sve s ciljem smanjenja
zagađenosti vazduha, što postaje sve veći problem u urbanim sredinama, posebno u zimskim mjesecima.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com