Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /latinica

Kristina Kovač učenik generacije OŠ „Petar Petrović Njegoš”

Izvor: Filter

Iz OŠ „Petar Petrović Njegoš” Istočna Ilidža saopšteno je da je učenik generacije 2023/24 Kristina Kovač.

Kristina je rođena 16. marta 2009. godine u Kasindolu, u Istočnoj Ilidži.

Sa ulaskom u školske klupe kreće i njeno bavljenje ritmičkom gimnastikom, koja joj donosi prve nagrade i medalje. To će kod nje, navodi se u saopštenju škole, stvoriti temelj takmičarskog duha, koji će se prenijeti i na nastavne i vannastavne aktivnosti.

U toku svog školovanja istakla se učešćem na brojnim takmičenjima iz demokratije, pravoslavne vjeronauke, fizike, matematike, informatike, kao i u takmičenju školskih horova.

Svake godine je učestvovala na takmičenju „Svetosavsko takmičenje mladih matematičara“. U toku ove školske godine osvojila je prvu nagradu za literarni rad o temi „Moja Istočna Ilidža”.

Predsjednik odjeljenja, dobar i odan drug, spremna uvijek da pomogne, a svoju humanost je pokazala kroz volonterizam u organizaciji „Crveni krst”.

Nosilac je i diplome „Vuk Karadžić”. Da bi sve ovo postigla i srećno odrastala imala je podršku svoje porodice, ali i drugara i nastavnika.

“Nadamo se da će Kristina i dalje biti ovako vrijedna i uspješna, ali da neće zaboraviti prvi stepenik svoga školovanja. Učenici čestitamo na trudu, radu i zasluženim diplomama. Želimo joj puno sreće u daljem školovanju i da nastavi nizati uspjehe”, dodaje se u saopštenju iz OŠ „Petar Petrović Njegoš”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com