Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /latinica

Konstantin Simić ima osam dana i novi je predsjednik Konferencije beba Istočne Ilidže

Izvor: Srna

U Istočnoj Ilidži večeras je održana 17. “Konferencija beba” na kojoj je najmlađi bio Konstantin Simić koji je rođen prije osam dana.

Predsjedništvo beba, osim Konstantina, čine “najstarija” beba Helena Govedarica koja je rođena na Vidovdan 2023. godine i Arsenije Delić i Stefana Pejušić koji imaju najviše braće i sestara.

Marko Mičić bio je najbrži tata u presvlačenju svoje bebe Sare.

Aleksandar Simić, tata najmlađe bebe Konstantina, istakao je da njegov sin ima samo osam dana i da se lijepo ponašao u gužvi. On kaže da mu je drago što su oni uzeli prvu nagradu.

Simić se zahvalio opštini Istočna Ilidža i svima koji su došli da uljepšaju ovu manifestaciju.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da je između dva Vidovdana rođeno 125 dječaka i djevojčica, što je potvrda mjere pronatalitetne politike daju rezultat.

“Ovo je pokazatelj da smo u prethodnim godina kroz mjere pronatalitetne politike radili dobro i da se broj djece u odnosu na prethodne godine povećao”, naglasio je Božović i dodao da će Opštinska uprava kreirati takav ambijent koji će svim stanovnicima Istočne Ilidže da pokaže da sa lokalnog nivoa vodi računa o najmlađim kategorijama stanovnika.

On je podsjetio da opštinska uprava sprovodi mjere podrške od nabavke sjedalica za novorođenčad, preko pomoći za rođenje djeteta i sufinansiranja vrtića, pa do nabavke udžbenika i školskog pribora.

Božović je pozdravio djecu sa Kosova i Metohije koji su ovih dana gosti u Istočnom Sarajevu, a koje su roditelji sa Istočne Ilidže ugostili i ponovo potvrdili povezivanje bratske Srbije i Republike Srpske.

Večerašnji program su uljepšali brojni animatori, maskote, a za djecu je pripremljen zabavni program u kojem su učestvovala djeca iz vrtića “Nova radost”, “Mašin svijet” i “Igra mi je hrana”.

Pravo učešća u takmičarskom dijelu imala su djeca rođena 28. juna 2023. godine do 28. juna 2024. godine.

Organizator “Konferencije beba” je Omladinski savjet Istočne Ilidže uz podršku mnogobrojnih sponzora i Opštinske uprave.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com