Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Istočno Novo Sarajevo postiže vrhunski uspjeh u MEG II projektu

Izvor: Filter

Opština Istočno Novo Sarajevo i KP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Sarajevo su zauzeli prvo mjesto u okviru Projekta opštinskog ekološkog upravljanja (MEG II), osvojivši grant sredstva u iznosu od 180.000 dolara za realizaciju prioritetnih infrastrukturnih projekata iz oblasti ekološkog upravljanja.

“Ovaj značajan uspjeh je rezultat posvećenog rada tima koji je više mjeseci unaprijeđivao procese i podizao efikasnost rada opštine i komunalnog preduzeća”, saopšteno je iz Opštine Istočno Novo Sarajevo.

MEG projekat je jedan od najozbiljnijih i najprestižnijih projekata koji se bavi lokalnom samoupravom i razvojem, sa posebnim akcentom na podizanje efikasnosti rada opštinskih organa i komunalnih preduzeća. Cilj MEG projekta je da ojača kapacitete lokalnih samouprava i unaprijedi kvalitet života građana kroz efikasnije upravljanje resursima i zaštitu životne sredine.

U konkurenciji 20 gradova i opština, Istočno Novo Sarajevo je dokazalo svoju superiornost i inovativnost u primjeni ekoloških standarda i održivog razvoja.

“Ovaj uspjeh donosi brojne benefite za našu zajednicu. Dodjeljena grant sredstva od 180.000 dolara omogućiće realizaciju ključnih infrastrukturnih projekata koji će doprinijeti boljem ekološkom upravljanju i zaštiti životne sredine. Zahvaljujući unaprijeđenim procesima i modernizovanom pristupu upravljanju, naša opština će moći efikasnije da upravlja resursima i pruža usluge građanima. A osvajanje prvog mjesta u ovako respektabilnom projektu značajno podiže ugled naše opštine na nacionalnom i međunarodnom nivou.”, dodaje se u saopštenju.

Iz Opštine dodaju da je ovaj uspjeh plod marljivog rada i predanosti svih uključenih u projekat.

“Tim opštine Istočno Novo Sarajevo i KP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Sarajevo uložio je ogroman trud u unaprijeđenje procesa i primjenu najboljih praksi u ekološkom upravljanju. Ovo priznanje predstavlja potvrdu da smo na pravom putu ka održivom razvoju i boljem kvalitetu života za sve naše građane”, stoji u saopštenju.


©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com