Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /latinica

Danas svečana akademija povodom 30 godina Muzičke akademije

Foto: muzickaakademija.net

Izvor: Srna

Svečana akademija povodom 30 godina Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće održana danas u Narodnom pozorištu Istočno Sarajevo.

Početak svečane akademije je u 20.00 časova, najavljeno je iz Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom sutra će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju povodom krsne slave Muzičke akademije u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnoj Ilidži.

Istog dana u 12.00 časova u sali Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće upriličena promocija diplomiranih i master studenata, kao i dodjela nagrada i priznanja zaslužnim profesorima i studentima, navedeno je u saopštenju.

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu počela je sa radom školske 1994/1995. godine na teritoriji opštine Ilidža, a od 1996. godine prostorije Muzičke akademije nalaze se u zgradi Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Prvi dekan Muzičke akademije bio je akademik Vojin Komadina. Nesebičnim zalaganjem njega i njegovih saradnika, u otežanim, ratnim uslovima, omogućeno je odvijanje nastave i stvoreni preduslovi da se Akademija, tokom narednih godina, razvije u respektabilnu ustanovu, sa rezultatima koji su joj omogućili ugled, kako na domaćem, tako i na internacionalnom planu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com