Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /latinica

Večeras svečana akademija posvećena Bogdanu Žerajiću

Izvor: Filter

U Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu večeras u 20.00 časova biće održana svečana akademija „Testament pisan barutom“. Akademija je posvećena pomalo zaboravljenom, a zaslužnom heroju srpske prošlosti Bogdanu Žerajiću.

Organizator je Udruženje za čuvanje srpske tradicije „Istočnik“ iz Istočnog Sarajeva.

“Uz poeziju, besjedu, horsku, solističku i guslarsku pjesmu, svečana akademija će biti omaž Bogdanu Žerajiću”, najavljuje organizator.

U programu će učestvovati istoričari Lazar Škobo i Stefan Lopatić, politikolog Filip Matić, guslari Vitomir Arsenić i Dušan Pejić, glumac Mladen Kokošar, izvođač Teodora Arsenić i muzička grupa „Spjev“.

Udruženje „Istočnik“, osnovano je 2022. godine i aktivno djeluje na području grada Istočno Sarajevo i šire, obilježavajući značajne, a često zaboravljene ili zapostavljene datume iz srpske istorije i kulture.

Cilj Udruženja je očuvanje, njegovanje i promocija srpskog nacionalnog identiteta i srpskog nematerijalnog kulturnog nasljeđa.

„Pozivamo sve ljubitelje srpske kulture i istorije da nam se pridruže i zajedno sa nama odaju počast ovom velikom heroju“, navodi se u pozivu Udruženja za čuvanje srpske tradicije „Istočnik“ Istočno Sarajevo.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com