Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Butulija: Smijenili su nas zbog kandidature Dejana Kojića

Izvor: Filter

Srđan Butulija koji je do danas bio zamjenik načelnika opštine Pale poručio je da je jedini pravi razlog smjena kadrova DEMOS-a to što se Dejan Kojić kandidovao za načelnika ove opštine.

Butulija je smijenjen na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale i to nakon što je SNSD saopštio da imaju novu skupštinsku većinu i da DEMOS više nije njen dio. Novu većinu u SO Pale čini 15 odbornika, od ukupno 25.

Nova skupštinska većina smijenila je i Goricu Rajić sa mjesta načelnika Odjeljenja opšte uprave,

“Imam potrebu da se oglasim, kada su u pitanju današnje smjene DEMOS-ovih kadrova u Palama. Što bi rekli: “U strahu od poraza, čovjek izgubi želju za pobjedom, pa čini gluposti.” Umjesto da se bavimo tekućim i aktuelnim stvarima, prioritetnim temama, neki se bave donošenjem preuranjenih političkih odluka koji su nezakonite, jer ni u kom slučaju razlog smjene ne može biti “sklapanje nove skupštinske većine”, što je jasno definisano Statutom Opštine Pale. Ali dobro, kad je nešto nezakonito, znamo kako postupati”, napisao je Butulija na svom fejsbuk profilu.

Dodao je da je jedini pravi razlog smjena kandidatura DEMOS-ovog Dejana Kojića za načelnika opštine Pale.

“Za razliku od prethodne preuranjene političke odluke, naša odluka da kandidujemo Dejana za načelnika je zapravo volja naših sugrađana, koji nam svakodnevno daju ogromnu podršku, jer u njemu vide čovjeka koji će se iskreno posvetiti svima i koji će dati sve od sebe da popravi ovaj narušeni ambijent naše opštine i uspostavi sistem odgovornosti, jer u dosadašnjem našem djelovanju to nismo bili u mogućnosti da učinimo, osim u preduzećima kojima rukovodi naš kadar”, dodao je Butulija i poručio da predaja nikada nije bila opcija.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com