Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /latinica

Učenici završnih razreda upoznati o značaju izbora karijernog puta

Izvor: Srna

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske ove godine je o značaju izbora karijernog puta informisao 13.743 učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola na području Srpske.

Profesionalno informisanje učenika završnih razreda realizovano je direktno u srednjim školama, a indirektno u osnovnim, gdje su nastavnici učenicima prezentovali materijal koji je Zavod pripremio.

Stručni saradnici Centra za informisanje, savjetovanje i obuku u sedam filijala Zavoda, kao i iz 10 klubova za traženje posla proveli su informisanje učenika u 407 odjeljenja završnih razreda srednjih škola širom Republike Srpske, navedeno je na stranici Zavoda za zapošljavanje.

Ukupno 8.112 učenika upoznato je o značaju izbora karijernog puta, o najtraženijim zanimanjima na evidenciji Zavoda i ponudi visokoškolskog obrazovnog sistema u Republici Srpskoj.

Kroz prezentaciju je dat osvrt na sposobnosti i osobine ličnosti neophodne za bavljenje određenim poslom, na način procjene profesionalnog interesovanja, kao i na najčešće greške pri izboru zanimanja, navode iz Zavoda.

U 306 odjeljenja završnih razreda osnovnih škola prezentaciju “Profesionalno informisanje učenika” pogledao je 5.631 učenik.

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske proveo je aktivnosti profesionalnog informisanja u skladu sa Strategijom zapošljavanja Republike Srpske 2021–2027. i definisanim mjerama za unapređenje karijernog usmjeravanja i savjetovanja, koje su podržali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i škole na području Srpske.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com