Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Promocija knjige “(O)čaj u šoljici kafe” sutra u Matičnoj biblioteci

Izvor: Filter

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizije promociju knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek, u četvrtak 16. maja.

Promocija će se održati u Internet čitaonici Matične biblioteke, sa početkom u 19.00 časova.

Zbirka poezije “(O)čaj u šoljici kafe” je druga zbirka pjesnikinje, koja poezijom kao da razvija narativno pričanje, sklapajući puzle od više desetina mislenih iskri. Neobično zapletene emotivne pjesničke slike daju poeziji Sandre Alek stilski drugačiju dimenziju od uobičajenih poetskih osobina koji nosi, takozvani, savremeni pjesnički izraz.

Stihovi Sandre Alek dugo odzvanjaju u mislima kao i njena emocija, gromovitost, a ujedno i ranjivost i bol, jer kod Sandre je sve istinito, pravo, a izmaštano, nepostojeće. Ona nas vodi u onaj prostor svoga bića do koga je stigla ljušteći sloj po sloj svoje duše, pažljivo birajući reči i mesečarski lutajući kroz jezik.

Sandra Alek (Aleksandra Šarenac) je pesnikinja savremenog poetskog izraza koja se arheološkim putem duha vraća na prapočetak i napaja na Izvoru Stvaranja u potrazi za Suštinom bitisanja. Vođena životodavnim Erosom na tom putu duhovno-poetskog traganja nastoji da se „vrati ishodištu“ – Ideji Ljubavi.

Objavila je dve zbirke poezije “Iza pogleda”i “(O)čaj u šoljici kafe”. Pored poezije, piše priče i radi na romanu.

Bavi se književnom kritikom, esejistikom i bibliotekarstvom. Živi i radi u Beogradu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com