Fri. May 24, 2024
ћирилица /latinica

Pomozimo Milošu: Troškovi transporta velika briga roditelja

Izvor: Filter

Dodatni troškovi oko transporta zadali su veliku brigu roditeljima Miloša Božovića. Pri povratku iz Rusije sa terapije, onemogućen im je ulazak u Bjelorusiju preko koje su se morali vratiti.

Niko ne zna pravi razlog, pravila o transportu se često mijenjaju i izuzetno je teško pripremiti se unaprijed, priča Miloševa majka Aleksandra. To zaustavljanje i čekanje ih je dodatno koštalo.

Miloš je sa majkom i medicinskom pratnjom sanitetom krenuo u Minsk 24. aprila. Tu ih je čekao avion turske kompanije za medicinski transport kojim su trebali krenuti za BiH. Međutim, nisu mogli ući u Bjelorusiju i morali su se vratiti u kliniku u Moskvu. A transport je već bio plaćen i to 35.000 evra…

Miloševa majka kaže da ni danas ne znaju tačan razlog zbog koga ih nisu pustili da uđu u Bjelorusiju i dođu do Minska. Svi su morali čekati još jedan dan i to je znatno uvećalo trošak transporta.

Za 25. april je trebalo dodati još skoro 25.000 evra, a kako su već platili transport, novac za to nisu imali i morali su pozajmili.

“Turski avion nas je čekao u Minsku tog 24. aprila ali nismo mogli ući u Bjelorusiju zbog promjene nekih pravila oko transporta sa kojima niko nije bio upoznat. Ostala nam je samo jedna mogućnost a to je da smo morali ući avionom, pa je sutradan transport od Moskve do Minska koštao 19.000 evra, a dan čekanja turskog aviona 5.000. Taj novac smo pozajmili od Rusa koji nam pomaže oko plaćanja svih troškova tokom dolaska u Rusiju”, kaže Aleksandra Božović.

Miloševa porodica se nada da će im dobri ljudi još jednom pomoći, kako bi vratili dug za njegov transport kući.

Upitana o Miloševom trenutnom stanju, njegova majka kaže da je napredak vidljiv.

“Miloš je bolje, može sam da sjedi i reaguje mnogo bolje nego ranije”, rekla je u izjavi za portal Filter.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com