Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Podnesen zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice skupštine Džudo saveza Republike Srpske

Izvor: Glas Srpske/Milan Zubović

Predstavnici 23 kluba koji čine većinu i pojedini članovi Džudo saveza Republike Srpske podnijeli su zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine saveza na kojoj bi bilo diskutovano o aktuelnim problemima.

Sjednica bi trebalo da bude održana u Banjaluci 18. maja od 12 časova.

Pokretači inicijative su istakli kako je sve urađeno u skladu sa važećim aktima i propisima dok su prikupili potpise većine članova skupštine kako bi održali sjednicu.

– Već smo napomenuli da je razlog zakazivanja skupštine da je kroz naš Savez prešlo preko 750.000 maraka u posljednje dvije godine i još mnogo para, keša, koje nisu prikazane u blagajni Džudo saveza. To su pare od evropskih kupova 2022. iz Banjaluke i 2023. godine u Palama kao i naš džudo kamp u Trebinju koji je bio najskuplji kamp od svih sportista. Ministarstvo porodice i sporta odredilo je cijenu od 210 maraka, a džudsiti su plaćali 280 maraka. Pored toga imamo i sva ta keš sredstva za polaganje majstorskih pojaseva koji nisu prikazani bar u u onom trenutku kada smo mi vršili kontrolu rada DŽS RS – rekao je trener DŽK Soko M iz Prnjavora Živko Milijaš.

Član inicijativnog odbora tijela Džudo saveza Republike Srpske za održavanje vanredne sjednice skupštine Saveza i sportski direktor DŽK “Stevan Marković” iz Šipova Mile Matijević vjeruje da će sve proći u skladu sa propisima.

– Želimo da Džudo savez Republike Srpske u novom preuređenom, pravnom prije svega, sazivu postane legitiman i legalan. Da skupština kao najviši organ upravljanja DŽS ima svoju legitimaciju. Da se delegati ne dovode iz kafane i sa ulice kako ko naiđe nego da budu mandatni delegati kako je to predviđeno statutom. Mi ćemo na vanrednoj skupštini koju iniciramo i za koju smo sigurni da će biti održana u skladu sa statutom prije svega izvršiti analizu izvještaja o radu. Veliki novac je prošao kroz račune Džudo saveza, a klubovi ne znaju ništa ili vrlo malo od toga. Želimo da svaka marka koji ulazi u džudo sport da bude potrošen na namjenski način i da klubovi znaju, a ne da o tome odlučuju mali krugovi ljudi – naveo je Matijević.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com