Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Omladina i podmladak iz Istočne Ilidže najbolji u pružanju prve pomoći

Izvor: Srna

Ekipe omladine i podmlatka Crvenog krsta Istočna Ilidža pobjednici su 27. Regionalnog takmičenja u pružanju prve pomoći uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja Sarajevsko-romanijske regije, koje je danas održano na Sokocu.

U kategoriji omladine drugo mjesto osvojila je ekipa iz Rogatice, a treće ekipa sa Sokoca, dok je u kategoriji podmlatka drugo mjesto pripalo sokolačkoj ekipi, a treće timu sa Pala.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Istočno Sarajevo Milan Simanić izjavio je Srni da je na ovom takmičenju na dva poligona učestovalo devet ekipa, četiri podmlatka koju čine učenici osnovnih škola do 15 godina i pet omladine, koju čine srednjoškolci.

Simanić je istakao da pobjednici sa ovog takmičenja u obje kategorije stiču pravo da idu na Republičko takmičenje, koje će početkom juna biti održano na Palama u organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske, a na kojem će učestvovati pobjedničke ekipe iz svih devet regionalnih organizacija.

“Sam redni broj ovog takmičenja govori koliko je to tradicionalna aktivnost i koliko smo do sada podmlatka obučili u pružanju prve pomoći, što vrlo je važno za okupljanje d‌jece. Oni mogu pomoći u spasavanju i pružanju pomoći u slučaju nekih nesreća”, izjavio je Simanić.

On je izrazio zadovoljstvo što su mladi uključeni u sve aktivnosti Crvenog krsta, iako su smjena generacija i pandemija virusa korona napravile zastoj, te napomenuo da su pojačali širenje znanja o pokretu Crvenog krsta, o međunarodnom humanitarnom pravu i svim aktivnostima koje realizuju i tako animiraju nove članove.

Organizator današnjeg takmičenja je Gradska organizacija Crvenog krsta Istočno Sarajevo, u saradnji sa Crvenim krstom opštine Sokolac. 

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com