Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Održana sjednica Foruma za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo

Izvor: Filter

U Opštinskoj upravi Istočno Novo Sarajevo danas je održana sjednica Foruma za bezbjednost na kojoj je razmatrana bezbjednost građana i njihove imovine na području opštine, bezbjednost učenika, kao i druge teme u skladu sa aktuelnom situacijom.

Na sjednici je zaključeno da je neophodno pojačati akcije policije, komunalne policije i ispektorata, koje se odnose na rad i bezbjednost ugostiteljskih objekata, sa posebnom akcentom na stepen buke.

*S obzirom na približavanje ljetne sezone, potrebno je dodatno urediti rad ugostiteljskih objekata, posebno u urbanom dijelu opštine”, saopšteno je iz Opštine nakon sjednice.

Ocijenjeno je da je neophodno osigurati veći stepen bezbjednosti učenika u narednom periodu zbog organizovanja maturskih proslava, osnovnih i srednjih škola. Takođe, bilo je riječi o preventivnom djelovanju u suzbijanju vršnjačkog nasilja, alkohola i opijata kod maloljetnih lica.

Sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Kostović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović, predstavnik Odjeljenja komunalne policije Istočno Novo Sarajevo Slaviša Slijepčević, predstavnik Vatrograsne brigade Grada Istočno Sarajevo Miroslav Prorok, direktor Doma zdravlja Nenad Ćuk, direktor Centra za socijalni rad Istočno Novo Sarajevo Miran Macanović, zamjenik direktora Osnovne škole „Sveti Sava“ Slađan Todorović, direktor Srednje škole „28. juni“ Boris Brajović i direktorica Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ Branka Kovačević.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com