Fri. May 24, 2024
ћирилица /latinica

Ćosić: Neće biti problema u provođenje izbora u Srpskoj

Izvor: RTRS

Predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske Ljubiša Ćosić rekao je da neće biti problema u provođenju izbora u Srpskoj i da je potrebno samo da izborni zakon prođe sve faze do usvajanja u Narodnoj skupštini.

Ćosić je za RTRS naglasio da Republika Srpska ima sve mogućnosti da provede izbore na svojoj teritoriji, podsjećajući da su opštinske i gradske izborne komisije i do sada provodile sve aktivnosti u vezi izbora i potom izborni materijal dostavljali CIK-u BiH, dok bi, prema novom zakonu, dostavljali Republičkoj izbornoj komisiji.

Komentarišući poziv Vlade Republike Srpske članovima gradskih i opštinskih izbornih komisija da podnesu ostavke, Ćosić je rekao da je ovaj poziv logičan s obzirom na to da će Srpska donijeti svoj izborni zakon i provesti izbore i da bi Savez opština i gradova trebalo da sazove sjednicu i verifikuje zaključak Vlade.

-Kako bi što prije ušli u primjenu izbornog zakona Republike Srpske, važno je da nemamo dualizam – rekao je on, dodajući da će novi zakon propisati izbor članova komisija.

Ćosić je naveo da 64 lokalne zajednice čine Savez opština i gradova i da je ovaj savez obavezan da da mišljenje na svaki zakon koji Vlada predloži, pa tako i izborni zakon.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com