Sat. May 18, 2024
ћирилица /latinica

U ponedeljak otvaranje izložbe “Tako su govorili naši preci”

Izvor: Srna

Izložba pod nazivom “Tako su govorili moji preci”, koja predstavlja svjedočanstvo o milenijumskom postojanju srpskog naroda na prostoru Crne Gore i njegovom istorijskom kontinuitetu, biće otvorena u ponedjeljak, 15. aprila, u Palama.

Izložbu u paljanskom Kulturnom centru u 19.00 časova otvoriće gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović.

Iz Gradske uprave su naveli da će izložba biti otvorena 16. aprila i u prostorijama Visoke škole za uslužni biznis u Sokocu, a u srijedu, 17. aprila i u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.


Izložba predstavlja svjedočanstvo o milenijumskom postojanju srpskog naroda na prostoru Crne Gore i njegovom istorijskom kontinuitetu, kao i povezanosti srpskog naroda na prostoru današnje Crne Gore, Srbije, Republike Srpske i regiona, sapšteno je iz Gradske uprave.

Sadrži fragmente iz istorije srpskog naroda, koji su u određenim periodima bili prepušteni zaboravu i prijetili gubljenju identiteta, te naglašava zajedničke korijene, kao temelj istorijske povezanosti srpskog naroda na ovim prostorima.


Izložbu u saradnji sa gradom Istočno Sarajevo organizuje Konferencija srpskih nacionalnih organizacija iz zemalja regiona.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com