Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

U petak podjela sjemenskih paketa u Sokocu

Izvor: Srna

Predstavnici Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo u petak, 12. aprila, podijeliće u Sokocu sjemenske pakate za 119 poljoprivrednika sa područja ove opštine koji su ispunili uslove ranije objavljenog javnog poziva, izjavila je direktor Fonda Ivana Novaković.

Novakovićeva je rekla da je riječ o sjemenskim paketima za proizvodnju na otvorenom, koji sadrže 20 kilograma sjemenskog krompira, dva kilograma sjemenskog luka, po jedno pakovanje sjemena graška, boranije i pasulja, te kesice sitnih sjemena povrća.

Podjela sjemenskih paketa predviđena je od 10.00 časova na platou kod donje kapije bivšeg preduzeća za preradu drveta “Romanija”.

Sjemenski paketi dodjeljuju se korisnicima u skladu sa Pravilnikom o programu utroška sredstava granta Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo.

Namijenjeni su za podršku poljoprivrednim proizvođačima kroz dodjelu sjemenskih paketa za proizvodnju na otovorenom poljoprivrednicima u opštinama grada Istočno Sarajevo.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com