Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

U Palama prikupljeno 55 doza krvi

Izvor: Srna

U akciji Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije juče je u Palama prikupljeno 55 doza dragocjene tečnosti.

Predsjednik Udruženja Gospava Pejić izjavila je da je ova akcija bila uspješna i da se prijavilo 75 davalaca, među kojima je njih deset prvi put dalo krv.

Pejićeva je navela da češće rade akcije zbog nadolazećih praznika, a svaka jedinica krvi je i te kako potrebna posebno kada se u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu posao hirurških zahvata povećao, a samim tim i potrošnja krvi.

Ona je dodala da se akcije uvijek prave u dogovoru sa šefom Službe za transfuziju.

Šef Službe za transfuziju “Kasindo” iz Istočnog Sarajeva Jelena Stojanović Lukić istakla je da su potrebne ovakve akcije u toku ove sedmice da bi lakše prošli kroz predstojeće dane.

“Imali smo i nove, mlade davaoce, a to nam je važno jer se zna desiti da određen broj davalaca kada dođu na akciju zbog zdravstvenih razloga ne mogu davati krv, pa nam je mladost jako važna”, rekla je Lukićeva.

Ona je navela da je važno širiti duh dobrovoljnog davalaštva krvi i da se obnavlja članstvo Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, jer je krv lijek koji nema alternativu, a spašava život.

Akcija je organizovana u saradnji sa Kulturno-umjetničkim društvom “Mladost” sa Pala.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com