Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

U Palama otvorena izložba ručnih radova

Izvor: Srna

Na Palama je sinoć otvorena izložba ručnih radova, nakita, slika, suvenira i drugih kreativnih predmeta od prirodnog materijala koja ima humanitarni karakter.


Direktor Kulturno-sportskog centra Pale Slavka Brezo izjavila je novinarima da je ovo 12. izložba na kojoj učestvuje 10 izlagača sa područja ove opštine.

Ona je navela da su osim tradicionalnog ručnog rada, veza i pletenja izloženi i proizvodi za njegu lica i tijela, slike i ukrasni predmeti od konca, nakit i po prvi put igračke i drugi predmeti rađeni u modelu 3D.

“Izložba je od velikog značaja i za pojedince i za udruženja. Imamo nekoliko izlagača koji će zarađena sredstva donirati za kupovinu vaskršnjih paketa onima kojima je potrebno”, istakla je Brezo.

Prema njenim riječima, cilj manifestacije je njegovanje srpske kulture i tradicije, kao i čuvanje ovakvih radova od zaborava.

Danijela Laković kaže da već tri godine učestvuje na izložbi ručnih radova, da predstavlja suvenire rađene od drveta koji su dekorativni i ukrasni te da joj ovakve izložbe i manifestacije mnogo pomognu u unapređenju posla.

Predsjednik Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Sunce” Milenko Vujinović naveo je da ovo udruženje konstantno učestvuje na izložbi sa radovima rađenim na inkluzivnim radionicama a u pitanju su kutije, vaze, flaše, tacne.

Na izložbi se predstavila i Osnovna škola “Mokro”, a njen direktor Radmila Veselinović rekla je da su predstavli rukotvorine učenika i nastavnika čija je tema Vaskrs, te medanjake, slike i vez.

Izložba ručnih radova može se pogledati danas i u petak, 19. aprila, od 9.00 do 15.00 časova.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com