Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Srednjoškolci na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru

Izvor: Srna

Grad Istočno Sarajevo je, uz podršku srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, obezbijedio da petoro srednjoškolaca iz Istočnog Sarajeva učestvuje u Krasnodaru na Sveruskom patriotskom forumu aktivista Pokreta “Post broj jedan”, koji će trajati naredna četiri dana.

“Ovu našu mladu delegaciju jutros je ugostio gradonačelnik Krasnodara Jevgenij Naumov, a to je bila prilika da sa njim održim i video-konferenciju, na kojoj smo dogovorili da delegacija Istočnog Sarajeva zvanično posjeti Krasnodar kako bismo pokrenuli aktivnosti na bratimljenju naša dva grada”, rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Sa oko milion stanovnika Krasnodar je najveći grad na putu prema Crnom moru, glavni je grad Krasnodarske pokrajine i jedan od najbogatijih i najvažnijih privrednih i kulturnih centara Južnog federalnog okruga, saopšteno je iz Gradske uprave Istočnog Sarajeva.

Ćosić je istakao da bi zvanično uspostavljanje trajnog prijateljstva sa Krasnodarom mnogo značilo Istočnom Sarajevu i izrazio uvjerenje da će uskoro posjetiti ovaj grad i vrlo brzo završiti sve procedure potrebne za bratimljenje.

“Na taj način ćemo dodatno proširiti našu mrežu bratskih i prijateljskih gradova, koju u kontinuitetu unapređujemo jer želimo da popravimo međunarodni položaj Istočnog Sarajeva”, istakao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, gradonačelnik Krasnodara istakao je da se srpski i ruski narod stotinama godina dobro poznaju i razumiju, imaju iste vrijednosti i mnogo zajedničkog u kulturi i tradiciji.

“On je izrazio spremnost da sarađujemo u različitim oblastima i zadovoljstvo što su ljudi iz Republike Srpske voljni da budu partneri Krasnodaru, gostoljubivom gradu koji do sada ima 13 gradova prijatelja i pobratima”, naveo je Ćosić.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com