Fri. May 24, 2024
ћирилица /latinica

“Romanija”, “Igman” i “Rogatica” najuspješniji na karate kupu “Vidoje Andrić”

Izvor: Srna

Karate klubovi “Romanija” iz Pala, “Igman” iz Istočne Ilidže i “Rogatica” bili su najuspješniji među 17 ekipa iz BiH i Srbije koje su učestvovale proteklog vikenda na Memorijalnom turniru u karateu “Vidoje Andrić” u Višegradu.

Za najbolju sportistkinju turnira je proglašena Irina Pantić iz KK “Romanija”, koja je osvojila tri zlatne i jednu srebrnu medalju, dok je najbolji sportista Tarik Alić iz KK “FAP” iz Priboja sa osvojena tri zlata.

U posebnoj kategoriji “Senior-open” u muškoj kategoriji najbolji je bio Luka Ćuković, srebro je pripalo Pavlu Avramoviću, a bronzu su podijelili Vuk Bjelica i Stefan Biljić.

U ženskoj kategoriji zlatom se okitila Marina Kurteš, srebro je pripalo Višegrađankama Seleni Lekanić, Mia Antić osvojila je bronzanu medalju, kao i Ema Pajkić.

Predsjednik Skupštine KK “Drina” iz Višegrada Mladen Pecikoza rekao je da je bilo zadovoljstvo ugostiti djecu i pružiti im motivaciju za nastavak sportske karijere.

Turnir je svečano otvorio načelnik opštine Mladen Đurević, koji je istakao da je zadovoljstvo vidjeti veliki broj mladih i uspješnih sportista na jednom mjestu.

“Najvažnije nam je da djeca njeguju ljubav prema sportu, zdravo se razvijaju i druže, a nadam se da će Višegrad po ko zna koji put opravdati povjerenje onih koji su danas ovdje”, rekao je Đurević novinarima.

Pokrovitelji turnira su opština Višegrad i preduzeće “Hidroelektrane na Drini”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com