Fri. May 24, 2024
ћирилица /latinica

Radno vrijeme za republičke praznike u opštinama Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo

Izvor: Filter

Republički praznici, 1. i 2. maj na području opštine Istočna Ilidža su neradni dani.

Apoteke, pekare, prodavnice pogrebnom opremom i ugostiteljski objekti mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Na dan pobjede nad fašizmom 9. maja mogu da rade svi zanatsko-preduzetnički i trgovački objekti, najduže do 12.00 časova.

Apoteke, pekare, prodavnice pogrebnom opremom i ugostiteljski objekti mogu raditi redovno radno vrijeme.

Za vrijeme trajanja republičkih praznika, na području opštine Istočno Novo Sarajevo, dužne su da rade zdravstvene ustanove, vatrogasna jedinica i preduzeća za snadbjevanje vodom, električnom energijom, za prevoz putnika i benzinske pumpe.

Trgovinski objekti tipa „dragstor“ mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje.

Apoteke, veterinarske ambulante, mesare, pekare i zelenare mogu raditi u dane republičkih praznika 1., 2. i 9. maja u vremenskom periodu od 07.00 do 12.00 časova, a ugostiteljski objekti mogu da rade redovno radno vrijeme.

Na dane 3. 5. 6.  maj, kada se praznuju Veliki petak i Vaskrs, poslovni subjekti mogu da rade, a radnici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeni izostanak na te dane.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com