Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Počela realizacija projekta “Kulinarska staza“ vrijednog 2,2 miliona evra

Izvor: Srna

Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo, u partnerstvu sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom /SERDA/, počela je realizaciju aktivnosti u okviru projekta „Kulinarska staza“, vrijednosti 2.274.566 evra.

Projekat ima za cilj unapređenje saradnje između turističkih destinacija, usluga, proizvoda i zainteresovanih strana u Dunavskom regionu, objavljeno je na sajtu Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Ovaj projekat će aktivno uključiti različite ciljne grupe doprinoseći razvoju turizma kao značajnog faktora za udaljene ruralne zajednice.

Ključni rezultati projekta uključuju digitalni katalog kulinarskog naslijeđa, transnacionalne kulinarske staze, zajedničke centre za obuku i strategije za održivi turizam.

Projekat „Kulinarska staza“, koji je podržao Interreg Dunav program, snažno naglašava etničko i lokalno kulinarsko nasljeđe u Dunavskom regionu, uključujući vinogradarstvo.

Projektni timovi oba partnera razgovarali su o provođenju ovog projekta na području BiH, koordinaciji zadataka, sinergiji i načinima saradnje u zajedničkim aktivnostima.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com