Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Poziv potencijalnim preduzetnicima iz Istočnog Sarajeva za učešće u akcelerator programu

Izvor: Srna

Razvojna agencija Republike Srpske poziva potencijalne preduzetnike sa inovativnim poslovnim idejama da se prijave za učešće u akcelerator programu na području grada Istočno Sarajevo.

Iz Razvojne agencije Republike Srpske naveli su da se program organizuje u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Pale, Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo, gradom Istočno Sarajevo, opštinama u sastavu grada i Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske.

Akcelerator program obuhvata besplatnu obuku tokom koje učesnici dobijaju znanja i vještine potrebne za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti, novčane i nenovčane nagrade za najuspješnije poslovne ideje, podršku u pronalasku dodatnih izvora finansiranja i povezivanje sa potencijalnim partnerima u zemlji i inostranstvu.

Krajnji cilj programa je da ubrza realizaciju poslovnih ideja i njihovo pretvaranje u isplativ posao, navodi se u saopštenju.

Popunjeni obrazac za prijavu koji se može pronaći na veb-stranici Razvojne agencije Republike Srpske potrebno je dostaviti mejlom najkasnije do utorka, 30. aprila.

Svi koji ispunjavaju uslove biće pozvani na predstavljanje poslovne ideje pred komisijom kada će biti predstavljene i dalje aktivnosti programa.

Više informacija o javnom pozivu potencijalni učesnici mogu dobiti u Razvojnoj agenciji Republike Srpske i info-danu koji će se održati u utorak, 23. aprila, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu u 11.00 časova.

Razvojna agencija Republike Srpske do sada je realizovala 10 akcelerator programa koje je uspješno završilo više od 130 polaznika, a najuspješnije poslovne ideje nagrađene su različitim novčanim i nenovčanim nagradama vrijednosti više od 130.000 KM.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com