Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Poziv osnovcima da postanu članovi Crvenog krsta

Izvor: Srna

Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske danas su u osnovnim školama “Sveti Sava” u Istočnom Novom Sarajevu i “Petar Petrović Njegoš” u Istočnoj Ilidži organizovali radionice kako bi upoznali mlade sa pokretom i animirali ih da se učlane.
Saradnik za informisanje u Crvenom krstu Miljan Rašević istakao je da predavanja po školama organizuju povodom Nedjelje Crvenog krsta koja se obilježava od 8. do 15. maja, a njihov cilj je da animiraju mlade i pozovu ih da se učlane.

On je dodao da su posjetili školu u Rogatici, planiraju da posjete i škole u Sokocu, Han Pijesku i Palama, navodeći da će opštinske i gradske organizacije organizovati predavanja u svim gradovima i opštinama u Srpskoj.

Profesor istorije u Osnovnoj školi “Sveti Sava” Miljan Maksimović kaže da duži niz godina u saradnji sa Crvenim krstom organizuju razna takmičenja i predavanja kako bi upoznali mlađe naraštaje o značaju Crvenog krsta.

Maksimović smatra da je Crveni krst jedan od načina kako da se mlađi naraštaji nauče solidarnosti prema drugim osobama.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com