Fri. May 24, 2024
ћирилица /latinica

Paljani pomažu u građevinskim radovima na Hilandaru

Izvor: Srna

Devet članova Udruženja poklonika manastira Hilandar danas je sa Pala otputovalo na Svetu Goru kako bi pomogli u građevinskim radovima na Hilandaru, mjestu duhovnog uzdizanja, trajanja i vječnosti, jedinstvenom centru srpske kulture, gdje će boraviti 10 dana.

Član Udruženja Igor Ikonić rekao je novinarima da njih devet ide na Svetu Goru i manastir Hilandar na poslušanje.

On je istakao da je čast i privilegija dobiti takvu priliku za duhovno ispunjenje i pomoć u radovima bratiji na manastiru Hilandar.

Ikonić, koji je i direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo, zahvalio je Udruženju što u kontinuitetu rade i organizuju ovakva putovanja.

Put je organizovao predsjednik Udruženja poklonika manastira Hilandar Dragan Gatarić, koji je istakao da je devet momaka otišlo da se obogate duhovno, ali i na poslušanje.

“Momci prvo idu u Solun jer je manastir povratio neke svoje posjede i biće oko šest dana kako bi pomogli, a nakon toga odlaze u Hilandar. Svi su spremni”, rekao je Gatarić i dodao da će ovakvo putovanje opet ponoviti ukoliko bude potrebe za tim.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com