Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Pale: Usvojen izvještaj o radu načelnika

Foto: Opština Pale

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave za prošlu godinu, te odluku o uključivanju u trezorski sistem poslovanja Doma zdravlja “Stana Tomić”.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je svim odbornicima koji su podržali njegov rad i pozvao na sabornost kada je riječ o interesima ove lokalne zajednice i Republike Srpske.

Foto: Opština Pale

Kada je u pitanju prelazak Doma zdravlja “Stana Tomić” na trezorski sistem poslovanje odnosno na budžet opštine, Jugović je rekao da ova zdravstvena ustanova posluje pozitivno.

“Lokalna zajednica će imati obavezu da prati njeno poslovanje”, rekao je Jugović i dodao da je obaveza direktora i svih zaposlenih da ne prave bespotrebne troškove.

Foto: Opština Pale

On je naveo da je zahvaljujući dobrom poslovanju i predanosti svih zaposlenih u Domu zdravlja “Stana Tomić” kupljen novi rendgen aparat, obezbijeđeno vozilo hitne pomoći putem projekta Ambasade Japana u BiH, zatim nabavljen ultrazvuk i druga oprema.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić zahvalio se odbornicima na konstruktivnim prijedlozima.

On dodaje da su odbornici usvojili i određen broj inicijativa za izmjene regulacionih planova na području Jahorine.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com