Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Nikola Šobot kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke

Izvor: RTRS

Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske kandidat je SNSD-a za gradonačelika Banjaluke, rekao je predsjednik Gradskog odbora stranke Banjaluka Vlado Đajić na početku sjednice Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Šobot je formalno obrazovanje započeo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. Na istom fakultetu 2013. godine stekao je zvanje specijaliste interne medicine, a subspecijalizaciju iz oblasti kardiologije završio je na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu.

Zaposlen je u UKC Republike Srpske od 2008. godine, a sa sferom interesovanja i užom specijalnošću iz oblasti invazivne kardiologije, kardiohirurgije radio je na odjeljenju za poremećaje srčanog ritma i odjeljenju za invazivne kardiološke procedure Klinike za kardiovaskularne bolesti.

Od 2020. godine načelnik je Klinike za kardiohirurgiju UKC Republike Srpske, koja se u ovom momentu može pohvaliti sa preko 450 uspješno operisanih pacijenata.

Član je udruženja kardiologa Republike Srbije i Republike Srpske, te učesnik brojnih lokalnih, regionalnih i internacionalnih stručnih skupova.

Aktivno govori engleski jezik, oženjen je i otac dvoje djece.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com