Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Na Jahorini međunarodna konferencija o vodama

Izvor: Srna

Na Jahorini će danas biti otvorena trodnevna međunarodna konferencija o vodama u organizaciji Udruženja “Vodovodi Republike Srpske”.

Glavna tema konferencije posvećena je neophodnim reformama sektora javnih vodnih usluga, a tokom debate biće prilika da se sazna kako reforme organizacionih politika i strategija mogu doprinijeti poboljšanjima i efikasnosti komunalnih preduzeća iz oblasti javnih vodnih usluga.

Svečano otvaranje konferencije predviđeno je za 9.3O časova u hotelu “Termag”, a na uvodnoj prezentaciji biće riječi o programu unapređenja sektora vodnih usluga UNDP-a, saopšteno je iz Udruženja “Vodovodi Republike Srpske”.

Na konferenciji će biti riječi i o vodosnabdijevanju, odvodnji i prečišćavanju otpadnih voda, kao i o energetskim problemima i uticaju na poslovanje preduzeća, trenutno veoma aktuelnoj temi u oblasti pružanja usluga snabdijevanja vodom i odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda.

Konferencija bi trebalo da identifikuje strateške prioritete u sektoru javnih vodnih usluga, u skladu sa ciljevima koji se odnose na makroekonomsku stabilnost i samoodrživost, što će olakšati postizanje standarda, ciljeva i zadataka javnog vodnog sektora na dugoročni period .

Učesnici konferencije bi u petak, 26. aprila, trebalo da donesu zaključke sa skupa.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com