Fri. May 24, 2024
ћирилица /latinica

Najavljeno bratimljenje Istočnog Sarajeva i Herceg Novog

Izvor: Filter

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić razgovarali su danas sa rukovodstvom opštine Herceg Novi.

Kako je saopšteno iz Grada Istočno Sarajevo, razgovarano je o zvaničnom bratimljenju ove dvije lokalne zajednice.

Gradonačelnik Ćosić je naveo da Istočno Sarajevo i Herceg Novi već dugo godina njeguju prijateljstvo, koje je formalizovano Sporazumom o saradnji i prijateljstvu.

“Brojni naši ljudi su povezani na različite načine, od porodičnih veza do turizma, a saradnja dvije uprave uspostavljena je krajem oktobra 2019. godine potpisivanjem Sporazuma o saradnji i prijateljstvu”, istakao je Ćosić.

Gradonačelnik je naglasio da su, nakon gotovo pet godina, stvoreni uslovi za zvanično bratimljenje ove dvije lokalne zajednice, što će omogućiti još čvršće međusobne veze i najbolji mogući okvir za uspostavljanje konkretne saradnje u oblastima od obostranog interesa.

“Želim da zahvalim predsjedniku opštine Herceg Novi Stevanu Katiću na gostoprimstvu i ugodnom razgovoru, uvjeren sam da ćemo se uskoro ponovo vidjeti i tom prilikom i formalno potvrditi bratske veze koje svakako već godinama njegujemo u praksi”, zaključio je Ćosić.

“Istočno Sarajevo je veoma interesantno kao zimski turistički centar zbog Jahorine, gdje su hercegnovska Gradska muzika i mažoretke u više navrata promovisale i naš grad i Praznik mimoze. Saradnja je ostvarena i na polju kulture i sporta, a nama je od izuzetne važnosti da razmijenimo iskustva koja se tiču izgradnje bolnice. Biće nam čast i zadovoljstvo što ćemo formalizovati saradnju potpisivanjem Povelje o bratimljenju sa Istočnim Sarajevom“, istakao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović i potpredsjednik Opštine, Mirko Mustur.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com