Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /latinica

Najava promocije romana “Dnevnik jednog umiranja”

Izvor: Filter

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u četvrtak, 4. aprila, u 19.00 časova održaće se promocija romana “Dnevnik jednog umiranja” autora Gordane Opalić.

Ovaj roman je osvojio treću nagradu na konkursu „Zlatna sova“ za najbolji neobjavljeni roman za 2023. godinu.

Da li je moguće, umirući, nadrasti samu sebe? Udata, majka i supješna poslovna žena Una Nikolić od ljekara dobija najgoru moguću informaciju – živjeće još maksimalno šest mjeseci. Svjesna da ne može da se izbori protiv raka koji je bespovratno izjeda, ona ulazi u borbu sa svojom prošlošću i duboko skrivenim ranama, koje je decenijama ignorisala.

Lišena ograničenja koje pred čovjeka stavlja razmišljanje o budućnosti, Una svoju sadašnjost osnažuje povratkom u prošlost kroz odlazak u rodni grad, a u njemu se ukrštaju njena i tuđe istine.

Neminovno se na tom njenom putu otvaraju pitanja – šta ako je već sutra kraj, šta kada bih mogla da promijenim nešto u svojoj prošlosti, da li je moja sadašnjost mogla ili trebalo da bude drugačija, kakav će biti život u kojem mene više neće biti, hoće li me iko zapamtiti, da li sam imala pravo na to da više nego sebe volim svoje bližnje. 

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com