Fri. May 24, 2024
ћирилица /latinica

Načelnik Jugović pisao komandi EUFOR-a

Izvor: Srna

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uputio je pismo komandi EUFOR-a u kojem je zamolio da ubuduće, ukoliko imaju potrebe za obavljanjem planiranih aktivnosti njihovih jedinica na području ove lokalne zajednice, o tome obavijeste Opštinsku upravu ili njega kao načelnika.

Povodom jučerašnjih aktivnosti EUFOR-a na području opštine Pale, a koje su izazvale uznemirenost građana ove lokalne zajednice, Jugović je u pismu pojasnio da zbog različitih lokacija – blizine škola, vrtića, domova za stara lica i iznemogla lica…, kao i i opšte političke situacije u regionu i svijetu pojavljivanje jedinica EUFOR-a može izazvati i izaziva uznemirenost, strah i bojazan kod stanovnika ove opštine.

„Sa najboljim namjerama želimo da vaše aktivnosti budu usmjerene ka miru i saradnji i pozivamo vašeg komandanta general-majora Lasla Stica da posjetite opštinu Pale, koja je dala izuzetan doprinos razvoju mira, a stalno je izložena strahu, prijetnjama i neizvjesnosti. U nadi da ćete uvažiti naša očekivanja, srdačno vas pozdravljam“, naglašava se u pismu načelnika Jugovića upućenog komandi EUFOR-a.

Oklopna vozila rezervnih snaga EUFOR-a, njih desetak, juče su bila raspoređena na području Pala, a riječ je o planiranoj vježbi sa Oružanim snagama BiH.

Vozila su se nalazila na parkingu Tržnog centra „Tom“, kod stadiona „Vlajko Petrović“ i u užem centru Pala.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com