Fri. May 24, 2024
ћирилица /latinica

Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom

Izvor: Srna

Ljiljana Kaldesić rekla je da se njena porodica poslije 12 godina iz Kanade vratila u Republiku Srpsku jer nisu više bili povoljni uslovi za odgajanje djece i preporučila svima koji imaju želju da odu iz svoje zemlje prvo dobro razmisle.

Ona priča za Srnu da je u Kanadi gdje je rodila svo troje djece, bila 12, a njen suprug 28 godina, te da su 2022. godine odlučili da Ontario zamijene Istočnim Sarajevom.

– Život u inostranstvu je skroz drugačiji od onog koji se vodi u Republici Srpskoj. Tamo nema vremena za druženja i uglavnom se sve svede na trku za materijalnim – istakla je 44-godišnja Ljiljana koja je po profesiji prosvjetni radnik.

Prema njenim riječima, najveći strah koji su ona i suprug imali kada su odlučili da se vrate bio kako će se djeca snalaziti u društvu, kao i u školskom sistemu koji je sušta suprotnost od onog u Kanadi.

Kaldesićeva navodi da je njen suprug osnovao privatnu firmu u Istočnom Sarajevu i sada je u potrazi za klijentima, dok je ona imala sreće i dobila šansu da se ponovo vrati u školu i bude učiteljica.

Ona ističe da je prednost života u Republici Srpskoj sloboda koju djeca imaju.

Kaldesićeva preporučuje svima koji imaju želju da odu iz svoje zemlje da prvo dobro razmisle jer nije sve tako kako izgleda – trava nije zelenija na drugom mjestu.

– Ako su spremni kada odu negdje da rade bilo kakve poslove, zašto to ne bi radili u svojoj zemlji i među svojim ljudima – poručila je Kaldesićeva.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com