Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Vulin: Pokazuje se svijest srpskog naroda da mora opstati

Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Izvor: Srna

Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin istakao je danas da narodni skup “Srpska te zove” u Banjaluci pokazuje svijest srpskog naroda da mora opstati.

– Sve ova posljednja dešavanja prevazilaze priču o Srebrenici. Neprijatelji nas doživljavaju kao politički jedinstven narod i tako se moramo ponašati. Oni govore o rezoluciji, a mi ćemo o ujedinjenju – rekao je novinarima Vulin koji prisustvuje mitingu u Banjaluci.

On smatra da se posljednja dešavanja, među kojima je sporni prijedlog rezolucije o Srebrenici ne mogu više riješiti na nivou Republike Srpske nego se mora rješavati na nivou ukupnog srpskog naroda.

– Posledice rezolucije će se odnositi na sve Srbe, ma gde da žive. Ovim su pokrenuli ono što je nezaustavljivo, a to je potreba srpskog naroda da se ujedini jer u suprotnom neće postoajti – naglasio je Vulin.

On je istakao da Srbija ne može da napusti Republiku Srpsku i da srpski narod ne mora nikome da se pravda.

– Republika Srpska nije nastala voljom velikih sila i one je neće ukinuti! Srpska je nastala zbog potrebe sprskog naroda za slobodom – naglasio je Vulin.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com