Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Vlada Srbije nastaviće da podržava projekte u Istočnom Sarajevu

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov razgovarali su danas o nastavku podrške Vlade Srbije projektima u gradskim opštinama, uključujući i izgradnju sabornog hrama u Istočnom Novom Sarajevu.

Ćosić je nakon sastanka sa Todorovim u Gradskoj upravi izjavio da zagovara da jedna od narednih zajedničkih sjednica vlada Srbije i Republike Srpske bude u Istočnom Sarajevu, na kojoj bi bili prezentovani i projekti koji se tiču ovog grada.

“Takođe, smo razgovarali i o podršci da preduzeća iz Srbije dislociraju svoja predstavništva iz Sarajeva u Istočno Sarajevo”, dodao je Ćosić.


Gradonačelnik Istočnog Sarajeva rekao je da je zajednički ocijenjeno da je nastavak podrške Vlade Srbije lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj nešto što je neophodno.

“Mi iz Istočnog Sarajeva ćemo kandidovati dobre projekte za naše stanovnike i Republiku Srpsku”, naveo je Ćosić i podsjetio da je Srbija u značajnoj mjeri kreirala izgradnju Istočnog Sarajeva jer su prvi projekti u najvećoj mjeri finansirani zahvaljujući sporazumima vlada Srbije i Republike Srpske.

Ambasador Srbije u BiH je rekao da ga je Ćosić upoznao o razvoju i perspektivi Istočnog Sarajeva, kao i budućim projektima.

“Upoznat sam i o projektima u kojima je Srbija učestvovala u prošlosti i čija je realizacija u toku, ali i koje ćemo zajedno realizovati, od kojih je jedan i saborni hram”, dodao je Todorov.


On je istakao da je Istočno Sarajevo sve bolje mjesto za život i rad, te usavršavanje, imajući u vidu Univerzitet, a da će skorim otvaranjem pozorišta biti i kulturni centar.

“Idemo zajedno u nove pobede”, zaključio je Todorov.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com