Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /latinica

Učenici SŠ “28. juni” pobjednici takmičenja o značaju recikliranja

Izvor: Srna

Učenici trećeg razreda Srednje škole “28. juni” iz Istočnog Novog Sarajeva pobjednici su takmičenja “Recikliraj i budi hit”, održanog u Banjaluci, u konkurenciji od 23 ekipe iz cijele BiH.

Učenici Anica Zečević, Nikola Popadić i Marko Mijović, koji su prvo mjesto osvojili uz podršku mentora Ane Savić i Edine Omerbašić Mačkić, na takmičenju su se predstavili projektom “Naša borba, naša Srpska”, navedeno je na “Fejsbuk” stranici ove škole.

Zahvalnicu za učešće i odličnu prezentaciju dobile su i ekipe prvog jedan razreda sa mentorom profesorom Jelenom Kenjić i drugog jedan sa mentorima profesorima Željkom Vidić i Predragom Blagojevićem.

“Čestitamo učenicima za postignute rezultate, za trud i radu da sebe i svoju školu, ali i grad, predstave na najbolji mogući način”, navedeno je iz Srednje škole “28. juni”.

Takmičenje je organizovao Tehnološki fakultet Univerziteta u Banjaluci s ciljem da se podigne svijest mladih i ostatka javnosti o odgovornom postupanju sa otpadom, uz poseban naglasak na pravilno odlaganje i recikliranje otpada.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske ranije je saopšteno da je u okviru takmičenja prijavljeno oko 30 projekata koje su predstavili učenici srednjih škola iz Banjaluke, Čelinca, Prnjavora, Prijedora, Istočnog Sarajeva i Doboja.

Proglašenju pobjednika prisustvovala je i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com