Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /latinica

Randori stvara šampione

Izvor: Glas Srpske

Džudo klub Randori može da se pohvali sjajnim rezultatima na startu godine. Nakon što su postali ekipni šampioni Republike Srpske u seniorskoj muškoj konkurenciji, uslijedili su odlični rezultati mladih takmičara.

Lazar Ždrale je na dva evropska kupa za juniore osvojio i dvije medalje. U Sarajevu je bio treći, dok je u Podgorici došao do prvog zlata. On je u dosadašnjoj karijeri osvojio šest medalja. Takođe Darko Topalović je u Podgorici stigao do bronze i prve EJU medalje. A prethodno je postao i šampion BiH, dok je ekipa na prvenstvu osvojila treće mjesto u muškoj konkurenciji i bila najbolja iz Republike Srpske. A nisu samo oni momci pred kojim je lijepa budućnost.

– Sve čestitke idu našim momcima koji su naporan rad i odricanje krunisali medaljama i vjerujem da će nas i u budućnosti mnogo puta obradovati. Riječ je o izuzetno talentovanim i vrijednim takmičarima, koji na svakom treningu i meču daju maksimum i to mora da bude nagrađeno dobrim rezultatima. Posebno mi je drago zbog Darka koji je došao do medalje nakon dva peta mjesta i sigurno će mu ovo biti dodatni motiv za buduća iskušenja – istakao je Stefan Majdov.

U Randoriju ističu da žele da im omoguće što bolje uslove.

– U klubu naporno radimo da im obezbijedimo što bolje uslove za rad i odlazak na što veći broj takmičenja. Ti nastupi na evropskim kupovima se boduju i donose plasman na Evropsko prvenstvo. Momci imaju zaista sjajne rezultate, ali nažalost nemaju pravu podršku saveza, iako su pokazali da su budućnost ovog sporta. Nema sistemskog rješenja i to nas boli, jer mislimo da oni zaslužuju veću podršku. Mi znamo kakve smo probleme imali tokom svojih karijera i nastojimo da ovi mladići to ne prolaze – dodao je Majdov.

Nemanja i Stefan Majdov, Nikola Pljevaljčić su takmičari koji su pronijeli slavu džuda. Sigurno je da u njima mladi takmičari Randorija imaju prave uzore.

– Naravno da bismo voljeli da idu našim stopama i da nas naslijede. Uradićemo sve da oni i dalje napreduju i budu što bolji. Randori je klub koji radi na kvalitetu i to pokazuju naši rezultati. Imamo čime da se ponosimo – istakao je Stefan na kraju.

Rezultat za istoriju

U klubu su posebno ponosni na Nikolu Pljevaljčića.

– Nikola je prošle godine ostvario najbolji rezultat u muškoj konkurenciji. Osvojio je zlatnu medalju na Evropa openu (svjetski kup), što je najbolji rezultat u istoriji Džudo saveza Republike Srpske, a drugi u BiH nakon Amela Mekića. Razočarani smo što taj rezultat nije adekvatno nagrađen priznanjima, jer je Nikola to zaslužio – dodao je Stefan.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com