Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /latinica

Prijavite se za pripremnu nastavu za polaganje pravosudnog ispita

Izvor: Filter

Agencija za posredničke usluge i konsalting „VM“ organizuje pripremnu nastavu kao pomoć pri polaganju pravosudnog ispita na nivou Bosne i Hercegovine.

Pripreme se održavaju prema Programu pravosudnog ispita na nivou Bosne i Hercegovine koji je donesen i objavljen u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine, broj 11/19. Predavači na pripremnoj nastavi su eminentni stručnjaci i dugogodišnji ispitivači iz Komisije za polaganje pravosudnog ispita na nivou Bosne i Hercegovine.

Nastava se odvija u okviru sljedećih predmeta:

  1. Građansko sa porodičnim pravom;
  2. Ustavno pravo i organizacija pravosuđa;
  3. Privredno pravo;
  4. Upravno i radno pravo;
  5. Krivično pravo.

U okviru pripremne nastave planirano je da se realiziraju i praktične vježbe za polaganje pismenog dijela ispita iz Krivičnog i Građanskog prava.

Održavanje pripremne nastave i prijava za učešće

Priprema nastava održava se u Istočnom Sarajevu, a o lokaciji nastave kandidati će biti pravovremeno obaviješteni. Zainteresovani za pohađanje pripremne nastave prijavljuju se putem mejla vmagencija@gmail.com.

Cijena pripremne nastave

Cijena pripremne nastave po polazniku iznosi 900 KM, a zainteresovani kandidati će podatke o načinu uplate dobiti nakon potvrđene prijave dovoljnog broja učesnika. Moguće je plaćanje u dvije jednake rate.

Početak nastave

Nastava počinje za vikend 13/14. april 2024. godine i održava se tokom sedam vikenda (subota i nedjelja).

U slučaju da državni/vjerski praznik pada tokom nekog od pomenutih vikenda, nastave se odlaže za naredni vikend. Nakon okončanja seminara kandidati dobijaju certifikat o pohađanju seminara.

Sve informacije zainteresovani mogu dobiti putem mejla vmagencija@gmail.com ili putem telefona broj: +387 66 879 182.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com