Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /latinica

Počela pripremna nastava za prvačiće u Istočnom Sarajevu

Izvor: gradistocnosarajevo.net

U osnovnim školama na području Istočnog Sarajeva danas počinje tromjesečna pripremna nastava koja će pomoći budućim prvačićima da lakše usvoje određene navike, steknu potrebna znanja i vještine, prije zvaničnog upisa u prvi razred osnovne škole, u školskoj 2024/2025. godini. Prema prvim podacima, na području Istočnog Sarajeva osjetan je porast broja učenika koji će ove godine pohađati prvi razred osnovne škole.

Pripremna nastava ove godine organizovana je u svim osnovnim školama na području Istočnog Sarajeva, osim u Osnovnoj školi „Sokolac“, te u dvjema paljanskim osnovnim školama, zbog toga što budući prvačići pohađaju predškolski program u vrtićima.

U Osnovnoj školi „Mokro“, u opštini Pale, nastavu pripremnog programa pohađaće 16 učenika.

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Trnovu ove godine u prvi razred krenuće 14 mališana, što je za osam đaka više u odnosu na prošlu godinu, ali i više u odnosu na broj upisanih učenika prethodnih godina u ovoj opštini.

U Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ u Vojkovićima, u Istočnoj Ilidži, pripremnu nastavu pohađaće 30 prvačića, u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ pripremni program pohađaće 29 učenika, dok će pripremnu nastavu u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Kasindolu pohađati 27 prvačića.

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu za ovaj program prijavljeno je 75 prvačića.

Djeca koja idu u vrtiće neće biti u obavezi da pohađaju predškolsku nastavu, jer program pripremne nastave već pohađaju u ovim ustanovama.

Tokom perioda pripremnog programa, koji će trajati do 31. maja, predviđeni su i ljekarski pregledi, te pedagoška testiranja prvačića.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com