Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /latinica

Pet vrsta ukrasnih lampica povučeno sa tržišta

Izvor: Srna

Pet vrsta ukrasnih lampica kineskih proizvođača povučeno je sa tržišta BiH zbog opasnosti od strujnog udara i požara, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Riječ je o svjetlosnim lancima “Net Light Winter Wonderland 100L”, “LED Rope Light” od 10 metara, “LED Decorative Lights”, “Light Christmas LED 200 LED” i “100 L Rice Light”.
Proizvodi predstavljaju rizik od strujnog udara i požara jer je dužina kabla manja od minimalno dozvoljene, te ne ispunjava zahtjeve električne izdržljivosti i proizvodi ne sadrže neophodna upozorenja.

Nadležna inspekcija naložila je povlačenje proizvoda sa tržišta i njihovo uništavanje.

Potrošačima koji posjeduju ove proizvode preporučuje se da ih prestanu koristiti i da ih vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ih kupili.

U saopštenju je navedeno da proizvodi nisu usklađen sa naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i sa određenim standardom.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com