Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /latinica

Paljanke u finalu muzičkog festivala „Ritam Evrope“ u Strumici

Izvor: Srna

Na finalnom takmičenju Međunarodnog muzičkog festivala za djecu i mlade „Ritam Evrope“ u Strumici u Sjevernoj Makedoniji u subotu, 16. marta, nastupiće Sofija Kusmuk, Anđela Ždrale, Mihaela Kovačević, Tara Blagojević, Helena Ćosić i Lana Poljaković sa Pala.

„Djevojke će u grand finalu u Sjevernoj Makedoniji nastupati pod rednim brojem 16 i neće biti glasanja SMS-om, već /će se računati/ glasovi stručnog i žirija gradova. Naše djevojke su spremne da budu najveći ambasadori opštine Pale, kao i do sada“, saopšteno je iz opštine Pale.

Prvo mjesto u grand finalu dobija pjesmu i spot, drugo putovanje u zemlju koju predstavljaju, dok trećeplasirana ekipa dobija direktan prolaz za sljedeće takmičenje.

U saopštenju se navodi da se po pet prvoplasiranih učesnika iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Republike Srpske takmiči na prvom Međunarodnom muzičkom festivalu za djecu i mlade „Ritam Evrope“ u Strumici.

„Naše djevojke pobijedile su na prestižnom d‌ječijem i omladinskom muzičkom festivalu Ritam Evrope od 18 gradova i opština, koji je održan prošle godine, što je omogućilo da Pale ove godine budu domaćin ovog festivala“, podsjeća se u saopštenju.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com