Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /latinica

Pale: Potpisani ugovori o stipendiranju sa 96 studenata

Izvor: Srna

Načelnik opštine Pale Boško Jugović potpisao je juče ugovore o stipendiranju sa 96 studenata, za šta je iz opštinskog budžeta izvojeno oko 100.000 KM.

Jugović je rekao novinarima da je ponosan što je lokalna zajednica i ove godine podržala studente koji su se odlučili da steknu i iskoriste akademsko znanje na području Sarajevsko-romanijske regije i Republike Srpske.

“Gledali smo da svima izađemo u susret tako da su stipendije koje imaju finansijski i moralni efekat podijeljene za uspješne studente, studente prema društveno i socioekonomskom statusu, za deficitarna zanimanja, uspješni učenici iz srednjih škola koji su upisali prvu godinu i ostali studenti“, istakao je Jugović i dodao da se zahvaljujući studentima koji su dobili republičke stipendije stvorio prostor da ove godine stipendiraju više studenata.

Prema njegovim riječima, lokalna zajednica će i ubudućnosti biti orijentisana prema mladima, te dodao da iz godine u godinu ulaže i pomaže pronatalitetnu politiku, sportske aktivnosti, školsko obrazovanje, zdravstvo, nevladine organizacije i u infrastrukturne projekte.

Jugović je stipendistima poželio puno uspjeha i sreće u daljem radu i da budu uzorni akademski građani.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić kaže da opštinska uprava već drugu godinu povećava broj studenata koje stipendira iz opštinskog budžeta , te da će uvijek stajati iza mladih ljudi, a na ovaj način daju samo podstrek da nastave svoje obrazovanje, ostanu i žive na Palama.

„Ovo je samo jedna od mjera kojima mi podstičemo obrazovanje mladih. Tu su i mjere koje pružamo učenicima osnovnih škola gdje obezbjeđujemo besplatne udžbenike od petog do devetog razreda. Nastavićemo i u narednom periodu sa ovakvim i sličnim mjerama“, poručio je Stajčić.

Student Ekonomskog fakulteta Pale Tijana Veselinović kaže da joj stipendija mnogo znači, da vjeruje da će joj pomoći u daljem školovanju i da joj je drago što opština Pale misli na studente.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com