Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /latinica

Nastavljena saradnja Istočnog Starog Grada i Starog Grada Sarajevo

Izvor: Filter

Načelnici opština Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić potpisali su Sporazum o zajedničkoj infrastrukturnoj investiciji, saopšteno je iz Opštinske uprave Istočni Stari Grad.

Ovaj dokument označava nastavak ranije započete saradnje na izgradnji vodovodnog sistema Hreša, dionica Grad-Borije, te rekonstrukciju javne rasvjete na području Emerovice-Zečija glava.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj projekat je dugo planiran, a tek sada su stvoreni uslovi za njegovu realizaciju.

Načelnik Gašanović je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost što se saradnja dvije opštine nastavlja, za dobrobit svih stanovnika i poručio da je važna kako bi se razvoj i unaprijeđenje životnog standarada stanovništva, zajedničkim snagama dizao na viši nivo.

“Mi kao menadžeri opština imamo obavezu da stvaramo uslove za kvalitetan život i drušvene djelatnosti naših stanovnika, a realizacija projekata iz ovog Sporazuma predstavlja preduslov za sve druge. Vrijednost ovih projekata je značajna zato se iskazala potreba da zajednički učestvujemo, a vjerujem da ćemo u budućem vremenu još bolje sarađivati”, rekao je načelnik Gašanović.

Ovim je okončano zajedničko ulaganje u izgradnju vodovodne mreže do Borija, odnosno do linije spajanja dvije opštine. Ova faza projekta je iznosila 190.000 KM.

“Očekujemo podršku i međunarodnih partnera za projekat, jer je ovo jedan od globalnih ciljeva, ali i odličan primjer saradnje lokalnih zajednica iz dva entiteta”, dodao je načelnik Čengić.

Načelnik Čengić je istakao da je vodovodna mreža jedan od preduslova razvijanja ovih lokaliteta i sadržaja na njima.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com