Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /latinica

Kod Bora proširena potraga za nestalom djevojčicom

Izvor: Tanjug

Proširena je potraga za nestalom djevojčicom u mjestu Banjsko Polje kod Bora, ali za sada još nema novih informacija, javlja reporter Tanjuga.

Potraga se širi dalje ka naseljenom dijelu Banjskog Polja, a tu su i žandari sa dobrovoljcima.

Teren pretražuju pripadnici Žandarmerije, Gorske službe spašavanja i građani dobrovoljci, a dronovi i dalje nadleću to područje.

Kuća djevojčice iz koje je nestala je malo iznad naselja, a deo oko kuće je već pretražen, kažu nadležni.

Građani koji su se juče pojavili u velikom broju i pored najbolje namjere da pomognu, pravili su gužvu i ometali policijske pse, pa je zato danas potraga organizovana drugačije.

Zbog gužve psima tragačima su se miješali mirisi, zbog čega se danas teren pretražuje u manjim grupama dobrovoljaca od po 20 ljudi, koji se dele i idu sa policijom, javlja reporter Tanjuga.

Svi vlasnici vikendica u naselju dobili su poziv da dođu i otvore svoje objekte, kako bi se izvršila pretraga tih objekata i otklonila svaka sumnja.

Mještani su, kako kažu, zbunjeni i strahuju da je neko djevojčicu možda oteo i kolima odvezao u nepoznatom pravcu.

Zbog toga se provjeravaju sva vozila na nekoliko punktova policije.

Kako se može čuti, porodica nije imućna i isključen je motiv da je možda djevojčica oteta zbog otkupa.

Ipak, nejasno je kako je djevojčica za svega 15 minuta, koliko je trebalo policiji da dođe i krene u potragu, nestala s obzrom da nije mogla daleko da ode.

Danka Ilić nestala je u ponedjeljak oko 13:45, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem “Pronađi me” je u ponedeljak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, djevojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com