Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /latinica

Za “Zlatnu sovu” konkurišu 24, a za “Sovicu” 14 rukopisa

Izvor: Srna

Na konkurs za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman “Zlatna sova” Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske za ovu godinu pristigao je 31 rukopis, od kojih sedam ne ispunjava opšte uslove konkursa jer je otkriven identitet autora.

Iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva saopšteno je da su 24 rukopisa u skladu sa propozicijama konkursa i biće dostavljeni stručnom žiriju na odlučivanje.

Na konkurs za književnu nagradu “Sovica” za 2024. godinu, koja se dodjeljuje za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, pristiglo je 15 rukopisa.

U saopštenju se navodi da 14 rukopisa ispunjava opšte uslove konkursa, a jedan rukopis je eliminisan jer je otkriven identitet autora.

Književna nagrada “Zlatna sova” Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva podrazumijeva dobijanje plakete /povelje/ za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada podrazumijeva objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana.

Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

Književnu nagradu “Sovica” čine plaketa za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorsku naknadu od 3.000 KM i 20 primjeraka knjige.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com