Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /latinica

U Spomen-crkvi na Veljinama služen parastos poginulim borcima

Foto: Hram Svetog Vasilija Istočno Sarajevo

Izvor: Srna

Srbi nikada ne smiju zaboraviti poginule borce koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku, istaknuto je na Istočnoj Ilidži gđe je obilježen Dan boraca.
U Spomen-crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija na Veljinama danas je tim povodom služen parastos za sve poginule borce Vojske Republike Srpske.

Srbi nikada ne smiju zaboraviti poginule borce koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku, istaknuto je u Istočnoj Ilidži gdje je obilježen Dan boraca.
U Spomen-crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija na Veljinama danas je tim povodom služen parastos za sve poginule borce Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije “Ilidžanski borac” Saša Škobo rekao je da je u spomen-crkvi upisano 2.780 imena poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

On je apelovao da škole dovode djecu u spomen-crkvu i upoznaju ih šta se desilo u proteklom ratu kako ne bi bila zaboravljena žrtva njihovih predaka.

“Zaboravićemo sve, ako ne budemo dolazili na ovakve događaje i spominjali svoje heroje”, rekao je Škobo.

Sin poginulog borca Predrag Šarović pozvao je mlade da dolaze na ovakva obilježavanja jer se ne smije zaboraviti žrtva koju su dali njihovi očevi.

Šarović kaže da je u proteklom ratu izgubio oca i ujaka i osjeća potrebu da prisustvuje ovakvim događajima i da se ne dozvoli da se u budućnosti desi ono što se desilo sarajevskim Srbima.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da je Dan boraca i Dan Prvog srpskog ustanka još jedna prilika da se Srbi sjete svih boraca koji su poginuli za odbranu Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, ovaj datum i mnogi drugi koji su bitni za stvaranje Republike Srpske prilika su da se oda počast svim poginulim borcima, prisluže svijeće i još jednom se pomoli za njihove duše.

Božović je istakao da u slavu njima svi treba da rade na tome da Republiku Srpsku učine boljim mjestom za život.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com