Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /latinica

U Palama uskoro prvi školski zubar u Istočnom Sarajevu

Izvor: Filter

Krajem prošle godine, posredstvom rumunske Ambasade u BiH, Grad Istočno Sarajevo obezbijedio je donaciju stomatološke opreme koja će biti korištena u okviru projekta uvođenja školskog zubara u osnovnim školama na području Istočnog Sarajeva.

Vrijednost ove opreme je 28.482 evra i sastoji se od stomatološkog kompresora, ćelije za horizontalnu elektroforezu i pumpe stomatološke jedinice, te dvije stomatološke stolice.

Jedna stolica je već proslijeđena Domu zdravlja u Palama, koji sada treba da završi procedure potrebne za početak rada prve školske stomatološke ambulante u našem gradu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić potvrdio je da će ambulanta biti u Osnovnoj školi “Srbija”.

“Serviseri su pripremili stolicu, očekujemo da će i Dom zdravlja uskoro završiti sve neophodne procedure i da ćemo vrlo brzo u Istočnom Sarajevu imati školskog zubara”, dodao je Ćosić.

Planirano je da druga donirana stomatološka stolica bude postavljena u Osnovnu školu “Sveti Sava” u Istočnom Novom Sarajevu.

Iz Gradske uprave najavljuju da će pratiti efekte ovog projekta i, ukoliko oni budu pozitivni, postepeno će školski zubar biti uveden i u ostale osnovne škole na području grada.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com