Fri. Feb 23, 2024
ћирилица /latinica

Učenici SŠC “Vasilije Ostroški” Sokolac državni pobjednici na m:tel App takmičenju 

Foto: SŠC "Vasilije Ostroški" Sokolac

Izvor: Filter

Tamara BakmazSergej Beatović i Nemanja Ećimović, učenici SŠC “Vasilije Ostroški” Sokolac, danas su pobijedili na takmičenju m:tel App.

Pod mentorstvom prof. Anje Krsmanović, ovaj tim se pobjedom na nivou BiH plasirao na regionalno takmičenje. Završno regionalno takmičenje će se održati u Beogradu sa pobjedničkim timovima iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

“Aplikacija se zove you choose you i pomoću nje srednjoškolci mogu da se odluče za buduće zanimanje jer radi na konceptu profesionalne orjentacije”, saopšteno je iz SŠC “Vasilije Ostroški”.

M:tel App je takmičenje u izradi mobilnih aplikacija (Android i iOS), a namijenjeno je učenicima srednjih škola koji se školuju u gimnazijama ili stručnim školama koje imaju odjeljenja ili smjerove za učenike koji se specijalizuju u oblasti računarstva i informatike, kao i svih ostalih srednjih škola u Bosni i Hercegovini koje imaju učenike zainteresovane za učešće u ovom konkursu.

Cilj projekta je podrška znanju za budućnost i mladima, razvoj IT sektora i razvoj tržišta mobilnih aplikacija na lokalnom jeziku.

Takmičenje se realizuje uz saglasnost sa resornim ministarstvima i u njemu učestvuju škole iz cijele Bosne i Hercegovine – Republika Srpska, Federacija BiH, te Brčko Distrikt.

Učenici su se takmičili na državnom nivou i, osim znanja koja su stekli, pet najboljih pojedinaca i timova će osvojiti i izuzetno vrijedne nagrade – pametne mobilne telefone.

Učesnici konkursa mogu biti pojedinci ili timovi, a timovi mogu da broje najviše tri člana koji moraju biti učenici iz iste škole.

Budući da je kompanija M:tel dio grupacije koja posluje regionalno, isti konkurs će biti istovremeno organizovan i u Srbiji i u Crnoj Gori, a najbolji autori aplikacija iz BiH takmičiće se na regionalnom nivou u Regionalnom App izazovu, koji organizuju Telekom Srbija, Mtel BiH i Mtel Crna Gora, i u kome će se naći učenici iz sve tri navedene zemlje.

Najbolji pojedinci i timovi će tako imati mogućnost osvajanja dodatnih nagrada, a pobjednici će biti adekvatno nagrađeni.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com